برای تولید انواع در و پنجره دوجداره از جنس مختلف مانند پی وی سی، باید از امکاناتی مانند کارگاه مناسب، ماشین آلات صنعتی مرغوب، مواد اولیه و ابزار آلات و همچنین پرسنل مجرب و آگاه، برخوردار بود. محصول نهایی که شما خریداری می کنید مانند خرید پنجره یو پی وی سی ، حاصل زحمات و پشت سر گذاشتن مراحل مختلفی است که در این مقاله تصمیم داریم قدری به این مسئله بپردازیم.
مراحل تولید در و پنجره
برای تولید و ساخت در و پنجره باید مراحل زیر با دانش کافی و تیم حرفهای متخصص انجام شود:
- اندازه گیری ابعاد در و پنجره
- طراحی در و پنجره
- برش پروفیل
- برش ورق گالوانیزه
- ساخت پروفیل مولین
- شیار زدن پروفیل و دستگیره
- جوش زدن به قاب های آماده
- اتصال پروفیل مولین
- یراق بندی
- شیشه بندی
حال بیایید تا کمی بیشتر به مراحل ذکرشده بپردازیم:
اندازهگیری ابعاد درب و پنجره
اولین و مهمترین قسمت در تولید در و پنجره پی وی سی، اندازه گیری ابعاد آن میباشد، این مرحله باید به صورت کاملا دقیق و صحیح، توسط افراد مجرب و با استفاده از ابزار متر لیزری انجام گیرد.
دلیل حساس و مهم بودن این مرحله این است که تمامی مراحل تولید با استفاده از اعداد و ارقام به دست آمده از نتیجه اندازه گیری شروع شده و در تمامی بخشها تاثیر مستقیم و اساسی دارد، چنانچه ابعاد به هر دلیلی اشتباه اندازهگیری گردد محصول تولید شده کاربردی نخواهد داشت و ضرر مالی به شرکت وارد خواهد آمد.
طراحی پروژه
دومین مرحله از تولید در و پنجره، طراحی پروژه می باشد. این مرحله با استفاده از نرمافزارهای مخصوص درب و پنجره، توسط فردی متخصص و مجرب صورت می پذیرد. نرم افزارهای مختلفی برای این کار در بازار موجود است. طراحی پروژه نیز مرحلهای بسیار مهم است، به دلیل اینکه در طول عمر، کارایی و زیبایی پنجره بسیار تاثیرگذار میباشد.
برش دادن پروفیلها
در تولید در و پنجره، پس از طرحی پروژه، فرایند برش دادن پروفیلهای پی وی سی براساس لیست برش داده شده نرم افزار، انجام میشود که این عمل از طریق دستگاه برش دوکله صورت میگیرد.
دستگاه برش دوکله چیست؟
یکی از مهمترین بخشهای تولید در و پنجره دوجداره، تست قسمت برش پروفیل میباشد که توسط دستگاههای پیشرفته برش داده میشوند. با استفاده از این دستگاه، شاخههای پروفیل از دو طرف برش داده شده و گوشههای پروفیل به صورت مورد نظر در میآید که در واقع گوشههای پنجره را شامل میشود.
برش دادن گالوانیزهها
پروفیل گالوانیزه، ورقههایی از جنس فولاد میباشند که با ضخامتهای مختلف از ۰.۷ میلی متر تا ۲ میلی متر که به صورت u نورد شده و به منظور تقویت پروفیلهای پی وی سی در داخل حفرههای پروفیل قرار گرفته و موجب استقامت و استحکام پنجرهها میشوند.
استفاده از گالوانیزه چه ضرورتی دارد؟
با استفاده از گالوانیزه در داخل پروفیل اصلی پی وی سی و پیچ شدن یراق آلات روی قطعات تقویت شده، ضمن کاهش خطر افتادگی بازشوهای پنجره دوجداره ، مقاومت در و پنجرههای ساخته شده از پروفیل پی وی سی نیز افزایش مییابد.
در مواردی به پنجره دوجداره فشارهایی وارد میگردد که استفاده از پروفیل گالوانیزه باعث میشود تا مقاومت پنجره در مقابل این فشارها افزایش یابد. یک نکته مهم در گالوانیزهها، ضخامت آنها میباشد (۱.۲۵ و ۱.۵) که عامل موثری قیمت پنجره است.
ساخت پروفیل مولین
پس از پایان فرایند برش و قطعه کردن پروفیلها، پروسه تولید پروفیل مولین “پروفیل T” انجام میشود. این پروفیل که نام دیگر آن مولین نیز میباشد، نقش چارچوب وسط درب و پنجره دوجداره را به عهده دارد. در این مرحله انتهای پروفیلها را از طریق دستگاهی مخصوص حالت داده می شود تا کانکتور (بست مولین) بر روی آنها قرار بگیرد و به گالوانیزهای که داخل پروفیل است، قفل و پیچ شود، به این پروفیل حالت داده شده پروفیل T گفته می شود.
شیار زدن پروفیل و دستگیره
در این مرحله با ایجاد دو شیار یکی در قسمت جلو و دیگری در پشت پروفیل، محفظهای برای عبور آب فراهم میشود. این عمل از طریق دستگاه شیار زن “آب و دستگیره” صورت میگیرد که همانطور که از نام آن پیداست، قسمت مربوط به یراق دستگیره نیز با این دستگاه سوراخ میشود.
جوش کردن قابهای آماده شده
پس از اتمام عملیات برش دادن پروفیلها در فرایند تولید درب و پنجره دوجداره به مرحله جوش کردن قابهای آماده شده میرسیم. این مرحله توسط دستگاه “جوش دوکله” صورت میگیرد به این گونه که ابتدا قاب بالایی پنجره در دستگاه قرار گرفته، سپس قاب سمت راست و بعد سمت چپ و در نهایت دستگاه روشن میشود. پس از جوش قابهای بالای چارچوب پنجره، قابهای پایین نیز به همین صورت جوش زده می شود که در پایان این فرایند چارچوب اصلی و کلی شکل میگردد.
اتصال پروفیل مولین
برای توضیح روند اتصال پروفیل مولین، در ابتدا نیاز است که توضیح مختصری از ساختار چارچوب درب و پنجرهها داده شود.
چهارچوب پنجرهها به دو قسمت تقسیم میشوند:
- قسمت فیکس پنجره؛ بخشی از پنجره که ثابت بوده و قابل باز شدن نمیباشد.
- قسمت بازشوی پنجره؛ بخشی از پنجره که دستگیره خورده و قابل باز شدن میباشد.
T زدن
در این مرحله که به آن T زدن نیز میگویند، پروفیل T، پروفیل مولین را در وسط چارچوب قرار میدهیم و با استفاده از بست مولین و پیچ به آن متصل میشود؛ در نتیجه چارچوب پنجره به دو قسمت تقسیم میگردد. دو بخش ایجاد شده بنا بر طرح داده شده یکی به فیکس و دیگری به بازشو تبدیل میشود.
قسمت فیکس را برای نگهداری شیشه دور تا دور زوار میزنیم و قسمت بازشو را در دستگاهی مخصوص که گوشههای پروفیل را برای راحت جا رفتن یراقها و همچنین زیبایی کار، تمییز می کند، قرار میدهیم.
یراق بندی
در این مرحله عملیات بستن یراق آلات درب و پنجره صورت میگیرد. یراق بندی به این صورت است که شابلونها در محلهای مورد نظر قرار داده میشوند و به وسیله مته سوراخ کاری میشوند. در این بخش لولاها، یراق آلات و دستگیرهها به اصطلاح روی کار سوار میشوند.
شیشه بندی
مرحله آخر فرایند شیشه زدن میباشد، در این قسمت ابتدا با استفاده از قطعات پلاستیکی، محل قرارگیری شیشه رگلاژ میشود، سپس شیشه چندجداره مورد نظر را در قاب قرار داده و زوارهای پی وی سی بر روی درب و پنجره قرار میگیرد تا ایستادگی شیشه دوجداره ثابت شود.
منبع : سپید پنجره