بلاگ

آیا با انواع جنس پنجره‌ها آشنایی دارید؟ قسمت دوم

همزمان با ساخت نخستین خانه های مسکونی در دنیا و تمدن های گذشته، احساس نیاز به محلی برای استفاده از نور طبیعی روز، تهویه و ورود و خروج هوا احساس شده است. پنجره قسمتی از دیوار یک ساختمان است که از طریق آن فضایی باز به محیط بیرون ایجاد می‌شود و به وسیله آن ساختمان ها و فضاهای داخلی شکل می‌گیرد. امروزه پنجره ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که از انواع مناسب آن برای خرید می‌توان به خرید پنجره دوجداره اشاره کرد.

پنجره‌ ها بخش مهمی از پوشش یک ساختمان به شمار می‌روند و باید عملکردهای مهمی را انجام دهند. علاوه بر عملکرد اولیه که تامین ورود نور طبیعی به داخل و ارتباط بصری با خارج است، پنجره‌ها حفاظی هستند در برابر عوامل جوی، صداهای نابهنجار خارج ساختمان و…

پنجره‌ های رایج معمولاً به نوعی طراحی می‌شوند که امکان تهویه فضاهای داخل فراهم گردد. در این حالت، با باز شدن یک یا چند قسمت از پنجره، تعویض هوای خارج با داخل صورت می‌گیرد. شکل و اندازه و محل نصب پنجره‌ها بر یکپارچگی سطح دیوار اثر مطلوب گذاشته و حس محصور بودن فضا را تداعی می‌کند. در قسمت قبلی این مقاله در سایت سپید پنجره به تعدادی از انواع پنجره ها اشاره کردیم و اکنون ادامه آن مطاللب را در پیش خواهیم گرفت:

  • انواع پنجره‌ کامپوزیتی

وقتش رسیده از نسل جدید پنجره‌ها پرده‌برداری کنیم! با پیشرفت تکنولوژی فرآیندهای شیمیایی وارد صنعت در و پنجره شدند. نتیجه تولید انواع پنجره‌ کامپوزیتی شد که به صورت pvc  و upvc ها استفاده می‌شوند.

کامپوزیت به معنی ترکیب است. در ساخت این مواد، از دو یا چند متریال ترکیبی استفاده می‌شود. به نحوی که با یکدیگر واکنش نداده و ساختار خود را حفظ کنند. این پروفیل از نظر بهبود عملکرد و به حداقل رساندن معایب پروفیل‌های قبلی کاملا مناسب است. به علاوه استفاده از این نوع تکنولوژی باعث حفظ منابع طبیعی و عدم استفاده بی رویه از آن‌ می‌شود.

  • پنجره pvc و upvc

این نوع پنجره‌ها استفاده گسترده‌ای در صنعت ساختمان دارند. پروفیل‌های pvc و upvc مواد قابل بازیافتی هستند که برای طبیعت آسیب خاصی ایجاد نمی‌کنند. در حالت کلی upvc متریال بهبود یافته‌ نوع pvc  است، چرا که خاصیت انعطاف‌پذیر pvc را ندارد و همچنین عایق بهتری در برابر صدا و حرارت است.

در واقع هر دوی این متریال به عنوان یک پلاستیک قوی و سبک در صنعت به کار گرفته می‌شوند، در pvc با افزودن روان‌کننده یک انعطاف خاصی ایجاد می‌شود که آن را برای لوله‌کشی (فاضلاب، آبیاری و …) بسیار کاربردی می‌کند؛ اما در upvc هیچ روان‌کننده‌ای اضافه نمی‌شود تا این متریال در نقش چوب و فلز بتواند بهترین پروفیل پنجره را ایجاد کند. در ادامه با مزایای فوق‌العاده این پروفیل‌های کامپوزیتی آشنا می‌شویم.

مزایا

  • بهترین نوع عایق شناخته می‌شود و سرما و گرما را کاملا حفظ می‌کند
  • سبکی آن نصب آسانی به همراه دارد و وزن ساختمان را بالا نمی‌برد
  • غیرقابل اشتعال است و در برابر حریق و آتش‌سوزی مقاومت بالایی دارد
  • قابلیت تولید در طرح‌ها و رنگ‌های دلخواه شما را دارد
  • در برابر حرارت انبساط و انقباض ندارد و این باعث باز و بسته شدن آسان می‌شود
  • در برابر خوردگی، مواد شیمیایی و اشعه خورشید مقاوم است
  • عمر بسیار بالایی دارد و نیازی به صرف هزینه سرویس و تعمیر ندارید
  • مانع ورود آلودگی و گرد و غبار به داخل ساختمان می‌شود
  • قدرت مکانیکی و استحکام بالایی دارد
  • جذب آب ندارند و برای استفاده در مناطق مرطوب کاملا مناسب است
  • هنگام طوفان و وزش باد سروصدا ایجاد نمی‌کند
  • قابل شستشو می‌باشد

معایب

پنجره‌های کامپوزیتی به هدف رفع مشکلات سایر پروفیل‌ها تولید شدند. به همین خاطر معایب قابل ذکر چندانی ندارند و کاملا از سطح کیفی بالایی برخوردار هستند.

انواع شیشه‌های پنجره

برای کامل کردن اطلاعات در زمینه انتخاب بهترین پنجره، خوب است مروری بر انواع شیشه‌ها نیز داشته باشیم. همان‌طور که اشاره کردیم شیشه در انواع تک جداره، دو جداره و هوشمند موجود است:

  • شیشه ساده (تک جداره)

این شیشه اولین و ساده‌ترین نوع برای استفاده در پنجره است. ضخامت آن متنوع است و معمولا از ۲ تا ۲۰ میلیمتر تولید می‌شود. شیشه‌های تخت در انواع مشجر، رفلکس و … نیز موجود هستند.

از مدل‌های مشجر و طرح‌دار معمولا برای محدود کردن دید در نواحی خصوصی خانه استفاده می‌شود. مدل رفلکس و انعکاسی هم به کمک اضافه کردن یک ماده پوششی روی شیشه تخت ساخته می‌شود. این شیشه در روز نور خارجی را بازتاب داده و باعث کاهش نفوذ نور خورشید می‌شود و در شب به صورت برعکس همین حالت عمل می‌کند.

  • شیشه دوجداره

بهترین انواع شیشه برای استفاده در ساختمان مدل‌های دو و حتی چند جداره هستند. مهم‌ترین برتری دوجداره‌ها نسبت به مدل‌های معمولی، مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت و آلودگی صوتی است.

خانه فضای سکونت و آرامش ما است و قطعا قابلیت عایق صوتی ویژگی مهمی به حساب می‌آید. در شیشه‌ دو جداره، دو شیشه مجزا در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و در فضای بین آن‌ها هوای خنثی یا خلاء تزریق شده است. نتیجه این سیستم گرمای بیشتر در زمستان، سرمای مطلوب در تابستان و عدم انتقال صوت است.

  • سایر انواع شیشه

در کنار ۲ سبک شیشه پرکاربرد بالا، ‌مدل‌های دیگری از شیشه وجود دارند که می‌توانیم براساس محیط موردنظرمان از آن‌ها در ترکیب شیشه ساده یا دوجداره استفاده کنیم.

برای مثال شیشه مات شونده یا هوشمند با طلق PDLC که در آن به کار رفته، می‌تواند در کسری از ثانیه به کمک جریان برق مات یا براق شود، کاربرد این شیشه برای ایجاد حریم خصوصی است.

شیشه سکوریت با حرارت دادن در فرآیند ساخت، به مقاومت بسیار بالایی می‌رسد و به نوعی شیشه نشکن به حساب می‌آید.

شیشه لمینت نوع دیگری است که در ساختار خود لایه‌ای تلق مانند دارد و این لایه باعث می‌شود در هنگام شکستن با الگویی عنکبوتی بشکند و تکه‌های شیشه پرت نشود.

یراق آلات پنجره

همان‌طور که اشاره کردیم یراق آلات از نظر تنوع و خواص متریال به بررسی چندانی نیاز ندارد و تنها مورد قابل توجه آن در مدل باز و بسته شدن پنجره است. پنجره شما طبق کاربری فضا، سبک دکوراسیون و سلیقه شخصی می‌شود حالت‌های متفاوتی داشته باشد که پرکاربردترین آن‌ها به صورت زیر هستند:

  • بازشوی یک طرفه، باز و بسته شدن در یک جهت و به صورت افقی است
  • بازشوی دولنگه، باز و بسته شدن از هر دو طرف در محور افقی
  • بازشوی دو حالته، باز شدن هم به صورت افقی و هم عمودی
  • بازشوی کشویی، به صورت ریلی در دو جهت چپ و راست
  • بازشوی آرکادئونی، برای استفاده از فضاهایی با عرض کافی
  • بازشوی کلنگی، به صورت عمودی از بالا به پایین یا بلعکس
  • بازشوی محوری، مناسب برای پنجره‌های دایره‌ای

کلام نهایی

فکر می‌کنیم دیگر همه چیز درباره‌ی انواع پنجره را یاد گرفته باشید و بتوانید بهترین نوع آن را برای محیط خانه یا کار خود انتخاب کنید. احتمالا حالا شما هم با ما هم‌نظر باشید که انتخاب یک پنجره‌ی مناسب تا چه حد در آسایش و کاهش هزینه‌های سرمایش و گرمایش موثر است. پس با یک خرید باکیفیت راحتی خود را تضمین کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *