بلاگ

تکنولوژی شیشه دوجداره چیست؟شیشه دوجداره چگونه تولید می‌شود؟

خرید پنجره دوجداره

یکی از تکنولوژی هاییی که امروزه کمک زیادی به انسان ها کرده، تکنولوژی شیشه دوجداره است؛ زیرا با ورود این مدل شیشه های ساختمانی به صنعت  ساخت و ساز بناها و ساختمان، از اتلاف انرژی جلوگیری به عمل می‌آید. در حقیقت در شیشه های دوجداره به علت استفاده از گاز آرگون که نوعی عایق محسوب شده، از انتقال صدا و حرارت سرد و گرم از محیط بیرون به محیط داخل جلوگیری می‌شود. بنابراین خرید پنجره دوجداره به شدت توصیه می‌شود.

شیشه های تک یا دوجداره ای که در ساخت پارتیشن های شیشه ای استفاده می‌شوند، عایق صدا هستند. البته توجه کنید که میزان عایق صدا بودن به سبت ضخامت پارتیشن شیشه ای متفاوت است.

تکنولوژی شیشه دوجداره چگونه است؟

شیشه های دوجداره از دو لایه شیشه که موازی با هم هستند، تشکیل شده اند. در فاصله بین شیشه های دوجداره پروفیل های آلومینیومی ظریفی به نام اسپیسر نصب شده و این فاصله را با ماده رطوبت گیری پُر کرده اند. فضای میانی دو شیشه به وسیله هوا یا گاز آرگون یا ترکیبی از هر دوی آنها با یک فشار که معادل فشار هوا است، پُر می‌شود. این شیشه در مرحله بعد به کمک درزگیر، به صورت کامل نصب می‌شود.
با استفاده از شیشه های دوجداره به میزان قابل توجهی از انتقال گرما، سرما و همچنین انتقال صوت و سر و صدا از محیط بیرون ساختمان به فضای داخلی آن جلوگیری به عمل می‌آید. این عایق دما و صدا در دراز مدت باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و مانع از اتلاف آن خواهد شد.
ضخامت این شیشه ها از ۶ میلیمتر تا ۱۶ میلیمتر متغیر است و هر سایز آن با سایز دیگر ۲ میلیمتر تفاوت ضخامت دارد. این شیشه ها متناسب با نیاز مصرف کنندگان دارای انواع مختلفی از قبیل رفلکس، فلوت یا ساده، رنگی، سکوریت، لمینت و مشجر می‌باشند که به راحتی می‌توانند پاسخگوی نیاز تمامی مصرف کنندگان باشد.
هدف از استفاده تکنولوژی شیشه دوجداره، علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی برای افزایش سطح آسایش و آرامش شهروندان است.

خرید پنجره دوجداره

در ایران ساخت مناسب ترین شیشه دوجداره مطابق با پارامترهایی اتفاق می‌افتد که با الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته و سازمان ملی استاندارد ایران به تمامی کارخانه ها و تولیدکنندگان این شیشه ها ابلاغ شده است. به این ترتیب مشخصات شیشه دوجداره استاندارد تعریف و شیشه تولید می‌شود. تعدادی از این پارامترها به شرح زیر است:

  • به دست آوردن اندازه و ابعاد طول و عرض شیشه دوجداره
  • تعیین میزان ضخامت شیشه دوجداره
  • تعیین فاصله بین شیشه دوجداره (ضخامت اسپیسر)
  • تست تغییرات آب و هوایی
  • آزمایش میزان پایداری در مقابل رطوبت
  • تست برفک

تکنولوژی به کار رفته برای تولید پنجره دوجداره

برای ساخت شیشه های دوجداره صفحات بزرگ را در داخل سطحی مخصوص قرار می‌دهند و به کمک نرم افزارهای مخصوص، ابعاد شیشه پردازش خواهد شد تا برشی دقیق و دور از خطای دست صورت گیرد. پس از برش، شیشه ها را به وسیله آب سختی گیری خواهند کرد.

در مرحله بعد فرم هایی را برای فاصله دوجداره برش خواهند داد، سپس فاصله بین شیشه دوجداره را با ماده‌ای رطوبت گیر پر می‌کنند، آنگاه بر روی دو لبه فریم به کمک چسپ های مخصوصی درزگیری انجام خواهد شد.
بعد از این مرحله شیشه ها را بر روی دستگاه مخصوصی به نام پرس انتقال می‌دهند. در این مرحله از گاز آرگون بین دوجداره تزریق خواهند کرد. در آخرین مرحله دور تا دور شیشه دوجداره را با استفاده از دستگاه به کمک چسب های مخصوصی به نام پلی سولفید جهت درزگیری ثانویه پر می‌کنند.

در تکنولوژی به کار رفته در پنجره های استفاده از شیشه های دوجداره سبب بالا رفتن سطح کیفیت این پنجره ها می‌شود و این امر (تکنولوژی شیشه دوجداره) به نوبه خود موجب شده تا امروزه این نوع مدل پنجره ها امروزه طرفداران زیادی را به خود جذب کند.

شیشه دوجداره

انواع شیشه دوجداره

  • شیشه دوجداره ساده

این نوع شیشه از دوجداره شیشه فلوت ساده تشکیل‌ شده است.

  • شیشه دوجداره رنگی

این نوع شیشه از یک جداره رنگی و یک جداره ساده تشکیل ‌شده است.

  • شیشه دوجداره رفلکس

این نوع شیشه دو جداره از یک جداره ساده و یک جداره شیشه رفلکس ساخته می‌شود که جداره شیشه رفلکس باید به طرف بیرون قرار گیرد. شیشه‌های رفلکس از عبور نور شدید خورشید به شدت جلوگیری می‌کند، ولی ایراد آن‌ها این است که داخل ساختمان را تاریک کرده و در شب داخل ساختمان نمایان است.

  • شیشه دوجداره سکوریت

استفاده از شیشه سکوریت برای محل‌های پرخطر و پرتردد در نظر گرفته می‌شود. شیشه سکوریت در هنگام شکستن کاملاً خرد شده و باعث ایجاد تیکه‌های بزرگ و خطرناک شیشه نمی‌ شود، به عنوان مثال شیشه های پنجره از یک ساختمان

  • شیشه دوجداره لمینیت

شیشه‌ لمینت معمولاً در کارخانه تولید شیشه از دو جداره شیشه ساده به ضخامت ۳ میلی متر و یک لایه رزین در وسط آن‌ها تشکیل‌شده است. شیشه لمینت هنگام برخورد مانع سخت به آن‌ها خرد نشده و تنها ترک برمی‌دارد، به عنوان مثال شیشه های نمای یک برج از ساختمان

شیشه دوجداره رنگی

همان‌طور که می‌دانید از قدیم شیشه در خانه‌ها مرسوم بوده و جزو صنعت ایران بوده است. شیشه‌رنگی در قدیم باب بوده و امروزه به فراوانی استفاده می‌شود. با تغییر در تکنولوژی و پیشرفت در صنعت شیشه، شیشه دوجداره رنگی هم به بازار عرضه شده است.

شیشه دوجداره

در شیشه دوجداره یکی از اجزای تشکیل‌دهنده این نوع شیشه، پروفیل‌ یو پی‌وی‌سی است که به رنگ سفید تولید می‌شود و میزان سفیدی و ثبات و عدم تغییر آن، رابطه مستقیم باکیفیت و میزان هر یک از ترکیبات به‌کاررفته در ترکیب upvc دارد.
معمولاً معماران از شیشه دوجداره رنگی با پروفیل‌های رنگ‌شده هم استفاده می‌کنند. با توجه به این نکته که شیشه رنگی از لحاظ استانداردی مجاز نبوده و فقط در رنگ سفید بوده، به خواست خود کارفرمایان که مطابق با نمای ساختمان از شیشه دوجداره رنگی استفاده می‌نمایند.
امروزه پروفیل‌های عرضه‌شده به نام پروفیل لمینت مخصوص شیشه دوجداره رنگی که دارای فویل رنگی در فرآیندی خاص و به واسطه ماشین‌آلات مربوط به این کار روی آن‌ها به شکلی جدایی‌ناپذیر چسبانده می‌شوند و از این طریق امکان تولید رنگ‌های مختلفی از پنجره فراهم می‌شود.

منبع : سپید پنجره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *